Boka taxi
Viktigt att veta om att boka taxi

Det finns många olika taxi åkerier att välja på om du vill boka taxi i Malmö eller Skåne. Det finns en mängd mindre friåkare såväl som stora internationella företag som Bolt och Uber. I Sverige så är alla bilar som är godkända för taxitrafik gula registreringsskyltar och alla bilar accepterar kortbetalning.

Du kan enkelt boka taxi genom att antingen ringa till en taxiväxel, vifta in en ledig taxi direkt på gatan eller på någon av alla uppställningsplatser som man ofta hittar nära knytpunkter som tågstationer, flygplatser och liknande. Om du t.ex. behöver bilbarnstol eller en rullstolstaxi så kan du enkelt få hjälp att boka en lämplig taxi genom att ringa till växeln där våra kompetenta medarbetare gärna hjälper dig med detta.

OBS! Taxi priser är inte reglerade i Sverige och kan därför variera kraftigt. Det är alltid kundens ansvar att kontrollera priserna innan färd. Även om själva prissättningen inte är reglerad så har Transportstyrelsen fastställt tydliga regler kring hur taxi priser ska visas. Alla taxibilar är skyldiga att ha tydliga priser och jämförpriser på gulvita skyltar som ofta är placerade på fönstren vid bakdörrarna. Det högsta jämförpriset hos de flesta taxibolagen ligger mellan 290 – 390 kronor men det finns skräckexempel på oseriösa åkerier som har jämförpriser på flera tusen kronor så det gäller att se upp!

Boka taxi säkert via oss så slipper du sådana överraskningar. Vi har även tydliga priser för eventuella pristillägg som du kan se här.

Priserna på den gula prislistan baseras på en 10km, 15 minuters lång färd och anges alltid i Svenska kronor. Om du ska åka taxi till flygplatsen så erbjuder de flesta åkerier fasta priser för detta. Du kan se ditt pris direkt här i vårt bokningsverktyg och läs gärna mer om Taxi Kastrup eller Taxi Sturup.

Eftersom det finns så många olika åkare och det råder fri prissättning på marknaden så rekommenderar vi dig att alltid fråga chauffören om priset om du känner dig osäker. Om du inte får ett tydligt svar, boka taxi hos en etablerad åkare så att du kan känna dig trygg. Ska du åka taxi Skåne så är du varmt välkommen till oss för din nästa resa!